Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Talpoş-emlékgála lesz Szalontán a hétvégén

Tegnap délelőtt a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén tartott sajtótájékoztatón ismertették a szombaton és vasárnap rendezendő Nicolae Talpoş ökölvívó gála részleteit.

Constantin Badea és Sebastian Silaghi

Constantin Badea és Sebastian Silaghi

Constantin Badea igazgató, az esemény házigazdája mellett Sebastian Silaghi, a Nagyszalontai Basti Box Sportklub vezetője beszélt a hetedik alkalommal szervezett megmérettetésről. A hagyományokhoz híven a gálát a Zilahy Lajos Művelődési Házban tartják szombaton és vasárnap, romániai, magyarországi és németországi ökölvívók részvételével.

A sajtótájékoztatón telefonon szólt a résztvevőkhöz Mihai Leu volt profi világbajnok ökölvívó, aki szobatársa volt az egykori kiváló hajdúvárosi sportolónak, Nicolae Talpoşnak, aki részt vett a 1984-es Los Angeles-ben megtartott ötkarikás játékokon. A kétnapos emlékgálán részt vesz többek között Alec Năstac, a Román Ökölvívó Szövetség alelnöke, Adrian Lăcătuş, a Bukaresti Steaua edzője, Wida József, a Budapesti Ökölvívó Akadémia vezetője és Kovács László, a Magyar Ökölvívó Szövetség főtitkára.

A szombati gála 17 órától kezdődik, vasárnap pedig 11 órától lépnek a kötelek közé az öklözők, köztük a házigazda Basti Box SK 12 tagja. A hajdúvárosiak mellett a nagyváradi Körös SK bokszolói is részt vesznek a tornán. A belépés díjtalan lesz, minden sportkedvelőt szeretettel várnak az eseményre. A tegnapi sajtótájékoztatón az is kiderült, a Basti Box SK nemrég Hollódon nyitott egy szakosztályt, felkarolva a helybéli fiatalok sportolási igényét.