Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Találkozás Jézussal

Vasárnap délután a várad-velencei református templomban evangelizációs istentiszteletre gyűltek össze a hívek. Ez alkalommal „Találkozásom Jézussal” témával hangzott el Filep Attila Csaba kisnyégerfalvi lelkész prédikációja, aki a nagyváradi Újszövetség zenekar előadásai után szólt a gyülekezethez.

talalkozas Jezussalallora vagni

Filep Attila Csaba Lukács evangéliumából idézett (24, 13-35), egy húsvéti igerészt választva ki, amely Jézusnak az emmausi tanítványokkal való találkozásáról szól. „A húsvét elhozta az ébredést az életünkbe, amelyre mindannyian vártunk. Törekednünk kell arra, hogy minden nap húsvét legyen. Egyedül Jézus képes belelátni a szívekbe, vigaszt nyújtani, és átsegíteni a keserűségen, megmenteni a céltalanságtól.” – mondta a lelkész.

Az Újszövetség zenekar megzenésített verseket adott elő, melyek vallásos üzenettel szolgálták az Istenben való hit megerősítését, így elhangzott Szécsi Margit Szép jelen, szép csillag, Pilinszky János Panasz, Láng András Hó és szél, valamint Túrmezei Erzsébet, Ha nem teszek semmit sem című verse, illetve ifjúsági éneket és zsoltárokat is együtt énekelhetett a gyülekezet a zenészekkel. Az istentiszteletet szeretetvendégség követte.

Szamos Mariann