Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tagjai lettek az EPP nőszervezetének

Az RMDSZ Nőszervezetének tagfelvételi kérelmét pozitívan bírálta el az Európai Néppárt (EPP) Nőszervezetének április 7-ei, brüsszeli vezetőtestületi ülése. A romániai magyar nőszervezet a tavaly év végén kérelmezte felvételét, amelyet ez év márciusában a Néppárt Nőszervezetének ügyvezető testülete kedvezően véleményezett, és elfogadásra javasolta a hétfőn ülésező vezetőtestületnek.
Az Európai Néppárt Nőszervezete 34 államból több mint negyven nőszervezetet tömörít, és a néppárti család politikai ideológiája mentén biztosít keretet azon érdekképviseleti tevékenységeknek, amelyek a nők esélyegyenlőségét, a döntéshozatalban való részvételi arányuk növelését, a nemek szerinti fizetésbeli különbségek csökkentését hivatottak elősegíteni.
Doris Pack, az EPP Nőszervezetének elnöke terjesztette elő a tagfelvételi kérelmet, hangsúlyozva, hogy a romániai magyarságot képviselő RMDSZ tagja az Európai Néppártnak, és jelentős szerepet játszott Románia EU-tagállammá válását megelőző tárgyalásokban, a felkészülési folyamatokban, majd a csatlakozási és ezt követően a jogrend EU-normákhoz való alakításának folyamatában.
Az egyhangú tagfelvételi döntés után Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke szólt a vezetőtestület tagjaihoz, megköszönve befogadó szavazatukat. „Részben az Önök által elért eredmények, melyeket mint lehetőségeket értelmezünk, részben a hazai, romániai magyarokat képviselő munkásságból adódó tapasztalatok fogják a továbbiakban irányítani cselekedeteinket, és minden pozitív példát, amelyet megismerünk, tevékenységünk hatékonyságának növelése érdekében fogunk felhasználni” – mondta Biró Rozália, aki meghívta Doris Pack elnököt és az ügyvezetés tagjait Erdélybe annak érdekében, hogy bemutassák megyei, illetve területi szervezeteik elnökeit, szervezeteik közösségépítő munkáját.

tagjai