Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Táboroztak a Down-szindrómás fiatalok

Több mint harminc Down-szindrómával küzdő gyermek és tizenéves fiatal vett részt az Mosolyok szivárványa elnevezésű speciális táborban, amelyet augusztus 11–14 között szerveztek meg első ízben Feketeerdőn. A tábor keretében, nem csak a Nagyváradi Down Egyesület keretében gondozott és foglalkoztatott fiatalokat látták vendégül, hanem szüleiket illetve egészséges testvéreiket is, akik így közös programokon vehettek részta.

taboroztak

Többek közt kézműves termékeket és képeslapokat készítettek a kézimunka-műhelyben, színes festékkel tenyérlenyomatokat készítettek, de volt díjkiosztás, és több mulatságot is szerveztek a fiatalok számára. A tábor keretében zenei műsorral fellépett Violeta Puşcaş előadóművész, Hozso Tamás kinetoterapeuta pedig azokról a gyakorlatokról tartott előadást a résztvevő szülőknek, amelyekkel hozzájárulhatnak gyermekeik fejlesztéséhez.

„A tábor célja az volt, hogy különböző foglalkozások által fejlessze a fiatalok képességeit, illetve kreativitását. Ugyanakkor kiváló alkalmat nyújtott arra, hogy az érintett gyermekek szülei megismerkedjenek egymással, tapasztalatcserét folytassanak. A tábort egy projekt keretében a Bihar Megyei Szociális és Közösségi Alapítvány támogatta” – nyilatkozta a román sajtónak Laura Suiugan szociális asszisztens, a projekt koordinátora.

Sz. G. T.