Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szurkolói találkozót tart a váradi kosárlabdacsapat

Rövid szusszanóhoz jutott a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata, amely számára kedden este lezárult első Bajnokok Ligája szereplése. A váradiak a hétvégén szabadnaposak a román bajnokságban, így a szurkolóikkal találkoznak egy rendhagyó eseményen.

 A szurkolóikkal „randevúznak” a váradi kosárlabdázók

A szurkolóikkal „randevúznak” a váradi kosárlabdázók

 

A 16 órától kezdődő találkozó helyszíne az Antonio Alexe Sportcsarnok lesz, a kezdési időpont pedig 16 óra. Elsőként a bajnokcsapat visszatérő kapitányát, William Franklint mutatják be a szurkolóknak, majd könyvbemutatóra kerül sor, amelyen a tavaly nyáron bajnoki címet szerzett gárda története kerül terítékre. Ezt követően a VSK szuvenír boltjának megnyitójára, majd pedig egy szurkolók kontra bajnokok kosárlabda meccsre kerül sor.

 

Meccsprogram

A román élvonalban legközelebb február elsején játszik meccset a címvédő VSK, amely Temesváron lép pályára. A hétvégi forduló mérkőzései közül három is tévéképernyőre kerül a következő párosítás szerint; ma: Piteşti-i BCMU–Nagyszebeni ESK (18, Digi Sport); holnap: Marosvásárhelyi ABC–Nagybányai Olimpic, Galaci Phoenix–Temesvári KK, vasárnap: Kolozsvári UBT–Bukaresti Steaua (18, Digi Sport); Bukaresti Dinamo–Craiovai SCMU (20, Digi Sport).

Török ellenfelet kapott a VSK az Eurokupa nyolcaddöntőjében

Török ellenfelet kapott a VSK az Eurokupa nyolcaddöntőjében

 

Török ellenfél

Tegnap az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) székhelyén kisorsolták az Eurokupa nyolcaddöntőjének párosítását. A Nagyváradi VSK a Bajnokok Ligájából került át a második számú kupába, s török ellenféllel küzd majd a nyolc közé jutásért. Cristian Achim együttese az Usak Sportif gárdáját kapta ellenfélnek. Az első mérkőzésre február 8-án kerül sor az Antonio Alexe Sportcsarnokban, a visszavágót február 22-én rendezik majd Törökországban. A török együttes a váradihoz hasonlóan a Bajnokok Ligája csoportköréből érkezett, igaz mérlege gyengébb volt a VSK-énál. Utóbbi 6/8-as mutatóval zárt a főtáblán, a Usak öt győzelemmel és kilenc vereséggel végzett a C csoport hatodik helyén, de ez is Eurokupa szereplést ért. A BL-selejtezőjében a törökök a Kolozsvári UBT gárdáját búcsúztatták, míg országuk élvonalában jelenleg a 13. helyen állnak öt győzelemmel és 10 vereséggel. A török első osztályt a második legerősebb európai bajnokságnak tartják a szakemberek.

A nyolcaddöntő további párharcai: Gaziantep Basketbol (török)–Ironi Nahariya (izraeli), Élan Chalon (francia)–Egis Körmend (magyar), Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez (francia)–Telenet Oostende (belga), Nanterre 92 (francia)–Proximus Spirou Charleroi (belga), Demir Insaat Büyükcekmece (török)–Jenyiszej Krasznojarszk (orosz), KK Cibona Zágráb (horvát)–Stelmet Zielona Gora (lengyel), Kataja Basket (finn)–Telekom Baskets Bonn (német).

 

All Star Gála szavazás

A Román Kosárlabda-szövetség elindította a közönségszavazást az idei All Star Gála csapatainak kialakítására. A bajnoki címvédő váradi csapat 12 tagjára, valamint Cristian Achim edzőre (Észak csapatának egyik szakvezetője lehet) voksolhatnak a kosárlabda kedvelők a frbaschet.ro honlapon. Az Észak–Dél gálára Nagyszebenben kerül majd sor április közepén a Román Kupa döntőjét követően.