Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szüreti mulatság volt Asszonyvásárán

Az összefogás és kitartás gyümölcse egy sikeres szüreti bál volt, melyen az elmúlt hétvégén vehettek részt a szórakozni vágyó emberek Asszonyvásárán.

szureti 1

Településünk hagyományaként évek óta említhető a szüreti felvonulás és mulatság, melynek megszervezésére idén is sor került. A táncpróbák már szeptember elején elkezdődtek, a fiatalok mindennap kitartóan gyakorolták a lépéseket, és ezzel párhuzamosan nagy lelkesedéssel szervezték a szüreti mulatságot. Az ünnepséget lovashintós felvonulással kezdték, így járták végig Asszonyvására valamint a környező falvak utcáit és hívogattak a bálba. Mindenhol kedves emberek, és sok finomság várta a táncos lábú fiatalokat, akik nagy örömmel, jókedvvel mutatták be táncukat.

szureti 2

A nap végére a fiatalok visszatértek a kultúrotthonba, ahol alig egyórás pihenő után kezdetét vette a bál. Az est folyamán ismét felvonultak, és büszkén bemutatták táncukat. Ezt követően a lányok modern tánccal lepték meg a közönséget, mely hatalmas sikert aratott.

A szervezők szórakoztató játékokkal készültek, és különféle maskarákba öltözve fokozták az est amúgy is nagyszerű hangulatát. A mulatás hajnalig tartott.

Köszönet illeti azok segítségét, akik anyagilag támogatták a rendezvény létrejöttét,  valamint azokét akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Köszönjük a polgármester úrnak és az alpolgármester úrnak a támogatást, Buta Attilának, aki segítségével a lovashintókkal látványosabb szüreti felvonulást mutathattunk be, a szülőknek a segítséget és támogatást, minden kedves vendégnek, hogy megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, illetve végül, de nem utolsó sorban Boros Jánosnak, településünk fiatal zenészének egész napos munkáját, aki a kisbíró szerepét is vállalva járta végig az utcákat a táncosokkal, majd hajnalig gondoskodott a jó hangulatról.

Gratulálunk a fiataloknak, akik mindent lelkesen és felelősségteljesen megszerveztek, munkájukkal bizonyították, hogy a kitartás és az összefogás meghozza a gyümölcsét. Reméljük mindenki számára maradandó élményt nyújtott ez esemény, és jövőre is szívesen részt vesz a szüreti mulatságon.

Tóth Márta-Henrietta