Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szüreti bál volt Szalárdon

Szombaton, október 15-én reggel kongatásra figyelhettek fel Szalárd lakói. A fiatalok szüreti mulatságra hívogatták a falu apraját és nagyját. A bált a helyi RMDSZ és az önkormányzat minden évben támogatja és megszervezi.

A szüreti szokások mai formájukban a szüreti felvonuláshoz, menethez és a bálhoz vagy mulatsághoz kötődnek, így indult útnak reggel 10 órakor húsz fiatal táncos a református templomba, hogy Varga Botond református lelkész által Isten áldását kérjék. A szép idő a hangos nótaszó, a bohóc tréfálkozása és a fiatalok tánca megtette a hatását. Az esti mulatságot Biró Rozália szenátor, Szabó Ödön képviselő és dr. Nagy Miklós polgármester nyitotta meg kellemes estét és jó szórakozást kívánva az egybegyűlteknek.

szureti

Az est fénypontja az ifjak tánca volt, melyet a Himnusz közös eléneklése követett. A szervezők köszönetet mondanak elsősorban az ifjú táncosoknak, akik fáradsággal nem törődve népviseletbe öltöztek, hogy ápolják a hagyományokat, a szüret és a vigadalom hagyományát. Köszönik továbbá a Retro Band zenekar fellépését, a szakácsasszonynak a finom vacsorát és a nagylelkű támogatók segítségét, hiszen nélkülük a rendezvény nem jöhetett volna létre

A rendezvény szervezői Kocsis Bianka, Szabó Zsófia, a polgármesteri hivatal és a helyi RMDSZ.

Kőrösi Tímea