Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szüreti bál volt a német fórumnál

szureti

A Német Demokrata Fórum nagyváradi szervezete szombaton tartotta meg hagyományos szüreti bálját a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A rendezvényen majdnem 150-en vettek részt.
Az eseményen a tagok és szimpatizánsok mellett jelen volt Eckel Erik, aki több mint húsz éve támogatja a fórumot, valamint a gyulai német közösség vezetősége is. A szüreti bál a Regenbogen tánccsoport alkalomhoz illő szőlős bevonulásával kezdődött, majd Helene Voda elnök köszöntője után kulturális program következett, amely során felléptek a palotai Wilderose, a Regenbogen és az Enzian tánccsoportok. A Művészeti Gimnázium tanulójának, Borzási Dávidnak a fuvolajátékát Hoffmann Róbert tanár kísérte tangóharmonikán, Rob Vivien pedig gyönyörű énekekkel szórakoztatta a közönséget.
A műsorszámok között többféle háztartási tárgyra lehetett licitálni. A kulturális programot követően a Hoffmann zenekar szolgáltatta a talpalávalót, biztosította a jó hangulatot. A rendezvény lehetőséget adott a német kultúra és hagyomány fölelevenítésére.
Szántó Ildikó