Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szuperhősők világa

The time is Comics címmel képregénykiállítást tartottak szombaton délután a Kosher kávézó melletti Studio Act teremben. A kiállításon folyamatos volt a jövés-menés, a háttérben pedig Superman-rajzfilmeket vetítettek. Az asztalokon jól ismert figurák, Alf, az X-Men szuperhősei, Batman stb. képregényei sorakoztak.

szuperhosok

Körülbelül 550 képregényt állított ki négy váradi társával Kiss Lóránt szervező, ezek közül körülbelül kétszáz megvásárolható is volt. A Star Wars-dioráma különlegesség, sokan csodálták a Csillagok háborúja miniatűr szereplőit, eszközeit.

Az első tíz gyermek Pókember-posztert kapott ajándékba. „A gyermekek imádják Pókembert” – tudtuk meg a szervezőtől, aki azt is elárulta, hogy jómaga is gyermekként, az 1990-es évek elején kezdte a gyűjtést, bár a képregény nem kifejezetten gyermekeknek szóló műfaj, a felnőttek is ugyanúgy rajonganak a képregényekért. Szavait igazolja, hogy a kiállításon több volt a felnőtt érdeklődő, mint a gyerek.

A képregénygyűjtés egyébként elég költséges szenvedély is lehet, Magyarországon akár könyváron, három-négyezer forintért kaphatók képregények, a puhakötésű füzetek ára nyolcszáz és ezer forint között van.

Fried Noémi Lujza