Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szülőknek gyereknapra

A gyermekkor mindenkinek mást és mást jelent. Van olyan ember, akinek a gyermekkor csak a szenvedésről szólt, viszont vannak olyanok, akiknek csupa örömmel, mókával és kacagással telt.

Gyereknek lenni azt jelenti, hogy élvezed az életet, örülsz a világ apró dolgainak. Mit csinál egy átlagos napon egy átlagos gyermek? Reggel felkel, elviszik a bölcsödébe, elmegy az óvodába, az iskolába, majd délután hazamenve onnan, egy kis időt tölt el az apukával, az anyukával, a testvérrel. Ez a kis idő rengeteget számít a gyermeknek, hiszen ilyenkor érzi a család szeretetét, törődését. Eme értékes pillanatok határozzák meg a későbbi fejlődését.

A gyerekek sokfélék. Vannak, akiket csak a játszás érdekel, mindenük a játék, ismerik a legutolsó játékdivatot is és legyen szó bármilyen játékról, ők hamar felfogják a lényegét, majd addig játszanak vele, míg meg nem unják. Vannak a félős gyerekek, akik mindig csak elbújnak és nem szeretnének társalogni, másokkal játszani. Ők idővel elhagyják ezt a szokásukat és beilleszkednek a társadalomba.

Miért jó az, ha a felnőttek is játszanak a gyerekekkel és június 1-jén megünneplik őket? Mert a gyerekek rengeteg szeretetet tudnak adni, fel tudják dobni a szülők napját a nevetésükkel. Az az érzés, ahogy egy gyerek fut feléd, hogy megöleljen, felülmúlhatatlan érzés, és sokban elősegíti a mi saját boldogságunkat is.

Szülők, gyermekek, együtt ünnepeljétek meg ezt a napot!

Kovács Beáta Csilla