Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szülei nyomdokaiba lépett

Az alma nem esik messze a fájától, tartja a mondás és különösen igaz ez a váradi sporttáncra, ahol szülei nyomdokaiba lépett Tóth István Aramisz.

Az aranyérmes gyermekpáros

Az aranyérmes gyermekpáros

Az idei Sporttánc országos bajnokság döntőjének a bukaresti Polivalenta csarnok adott otthont a hétvégén, s váradi párosok is parkettre léptek. A 10–11 évesek között aranyérmes lett a Tóth István Aramisz–Lorena Nirucz páros. A Nagyváradi Stephany Sportklub sportolói által elért siker értékét növeli, hogy a páros 35 konkurens duót utasított maga mögé. Tóth István Aramisz szülei ugyancsak országos bajnoki címet szereztek ezelőtt 18 évvel Bukarestben. A bihari sportkedvelők bizonyára emlékeznek a Tóth István–Tarr Noémi kettősre, amely később immár egy családként szerepelt a rangos hazai és nemzetközi megmérettetéseken, kiemelkedő eredményeket elérve. Sportolói pályafutásukat befejezve a Tóth házaspár megalakította a Stephany Táncklubot, s azóta fiatal tehetségek útját egyengeti az egykori bajnok duó. A klub honlapján, illetve facebook oldalán közölt információk szerint a bukaresti fináléban dicséretes teljesítményt nyújtott a David Gorgan–Diana Popa kettős és a George Gug–Miruna Safta duó. Előbbi a döntőig jutott a junior I korosztályban latin táncokban, utóbbi a 24. lett a 69 induló közül. A nagyifjúságiak között versenyző Mihai Ratan–Szőcs Anita páros az elődöntőig jutott ugyancsak latin táncokban.

A szülők 1998-as sikere

A szülők 1998-as sikere

A Stephany SK táncosai az idei döntőt követően

A Stephany SK táncosai az idei döntőt követően