Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sztrájkolt a közszállítási szakszervezet

Tegnap déltől délutánig tüntettek Nagyvárad főterén a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) Transloc nevű szakszervezetének tagjai. Mint azt Virgil Mînz szakszervezeti vezető elmondta, a munkát nem szüntették be, a tüntetők szabad idejükben jöttek a megmozdulásra.

sztrajkolt

Elégedetlenségüknek több oka is van. Szerintük nem tartják tiszteletben a kollektív munkaszerződést, alapos okok nélkül megváltoztatják a vállalat felépítését, nem adnak át dokumentumokat a szakszervezetnek. Elégedetlenek a költségvetéssel is, mint elhangzott, bár a társaság nyereséggel zárta az elmúlt éveket, és a törvény lehetőséget adna fizetésemelésre, nem emelték sem a vásárlási, sem az ajándékjegyek értékét. Elbocsátásoktól is tartanak, úgy vélik, hogy a polgármesteri hivatal hallgatólagosan ugyan, de a városi büdzsé csökkenése miatt elvárja az alárendelt társaságoktól, hogy elbocsássanak embereket. Az OTL-nél az a hír kering, hogy 25-26 embert bocsáthatnak el. Egyelőre egy alkalmazottjuk kapott étesítést arról, hogy felbonthatják a munkaszerződését egy igazgatótanácsi határozat alapján, amelyet a szakszervezet képviselői nem kaptak meg. A részletekre visszatérünk.

Fried Noémi Lujza