Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szórakoztató központ épül a szerszámgépgyár helyén

A valamikori váradi Phoebus, később Înfrăţirea szerszámgépgyárban ezrek és ezrek dolgoztak évtizedeken át. Az egyik leghíresebb fémipari üzem sorsa a kilencvenes években pecsételődött meg, a hanyatlást a bezárás követte. Évekig üresen álltak a hatalmas hangárok, melyek jelentős részét mára le is bontották.

Szorakoztato 1

Felépült már egy Kaufland bevásárlóközpont, majd pedig egy tömbház, s már elkezdték felhúzni a másodikat.

A Vitéz (ma Decebal) utára nyíló telken a Lotus Center befektetői kezdenek fejlesztésbe, 60 millió euróból. A beépítendő terület 167 ezer négyzetméter. Bevásárló és szórakoztató központot, irodaházakat és lakótömböket építenek majd. A projekt első szakaszának határideje 2017. harmadik negyedéve.

Szorakoztato 2

Az új kereskedelmi központ 32 ezer négyzetméteres lesz, ebből 25 ezer négyzetméteren a leendő üzletek kapnak majd helyet, melyek mellé ezer férőhelyes parkolót is kialakítanak. Divatházak, éttermek és szórakoztató egységek kapnak majd helyet, közöttük egy hat termes ultramodern mozi is. A projekt második szakaszában két irodaházat építenek majd a hozzájuk tartozó zöldövezetekkel együtt.

B. B.