Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Szomorú arccal nem lehet az örömhírt továbbadni”

Az Egyházmegyei Ifjúsági Központ fiataljai által előkészített szertartás keretében lobbantották lángra a harmadik gyertyát a püspöki palota kertjében felállított adventi koszorún december 10-én, advent harmadik vasárnapjának előestéjén.

szomoru 1

Prédikációjában Vakon Zsolt atya arra a három dologra mutatott rá, amire fontos odafigyelni annak érdekében, hogy az adventi öröm fénye ne csupán egy pislákoló gyertya legyen, hanem olyan láng, amit másoknak is tovább lehet adni. Az első, hogy most, a jelenben éljük meg az örömöt, a második, hogy mosolyogjunk, hiszen szomorú arccal nem lehet az örömhírt továbbadni, a harmadik pedig, hogy figyeljünk oda a másik emberre is, akit az Isten mellénk rendelt, helyezzük mások örömét a sajátunk elé – hangsúlyozta Vakon Zsolt atya.

A szertartásban közreműködött az ifjúsági kórus, és elhangzott egy szavalat is: Gulyás Petra Reményik Sándor Öröktűz című versét interpretálta. A szertartás alatt a nagyváradi Caritas Catolica munkatársai forró teát osztottak a hideg decemberi időben átfázott résztvevőknek.

Sz. G. T.