Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szombaton tartják a bajnokavatókat

A szombaton és vasárnap sorra kerülő találkozókkal hivatalosan is lezárul a megyei első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2012-2013-as idénye. Érdekesség, hogy a bajnokavatókra ugyanaznap (holnap) kerül sor, szinten ugyanabban az időben.

 

Elsőként a másodosztály harmadik csoportjának bajnoka, a Belényesi Bihorul FC kapja meg az első helyért járó serleget és érmeket, a holnap 11 órától, az Alsókocsobai Izvorul elleni mérkőzést követően. Délután négy órától a fugyivásárhelyi pályára várják a focikedvelőket, ahol az első csoport bajnoka, Nagyváradi Partium FC lép pályára a Berettyószéplaki Voinţa ellen. A mérkőzésen, majd az azt követő ünnepélyes díjátadáson jelen lesz Mészöly Kálmán, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya is.

A másodosztály harmadik bajnokcsapatát, a nagyszalontai Olimpia VSK-t szintén holnap délután díjazzák majd, a 17 órától hazai pályán sorra kerülő Körösszegi Vointa elleni meccs végén. A hajdúvárosban ünnepre készülnek, hiszen kilenc év szünet után szerepelhet ismét a helyi Olimpia a megyei első osztályban. 2004-ben megyei bajnokként búcsúzott a focitól az 1911-ben alapított együttes, amely a Liberty-vel történt egyesülés, utóbbi csapat nevén a harmadosztályban folytatta szereplését.

A megyei első osztály szintén véget ér, a bajnokcsapat, a Hegyközpályi Kinder a Nagyszalontai Libertyvel játszik 17 órától, hazai pályán. A találkozót eredetileg Lankáson rendezték volna, de a heves esőzések következtében átázott a helyi pálya talaja, így a Liberty klub vezetői kérvényezték, hogy halasztás helyett Pályiban játsszák le a találkozót.