Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szombaton nyílik az élményfürdő

Románia legnagyobb élményfürdője nyílik meg szombaton Nagyváradon, a régi városi strand helyén, tudtuk meg tegnap azon a bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón melyet Mircea Mălan váradi alpolgármester és Liviu Andrica a Közterület-kezelő Zrt. igazgatója tartottak a megnyitásra készülő Nymphaea élményfürdőben. Két éve kezdtek neki ennek a nagyszabású építkezésnek, és mivel az átadás egyre késett a közvélemény nem kis kíváncsisággal várja, végül milyen is lesz ez a váradi „fürdőparadicsom”.

szombaton

Az élményfürdő megépítése több mint 88 millió lejbe került, a váradi önkormányzat egy régiófejlesztési pályázat során kapta meg ezt az összeget. Tegnapi terepszemlénk során, első ránézésre el kell, ismerjük, az új élményfürdő valóban szép, igényes és modern. A vendégek egy-egy elektronikus karkötőt kapnak belépőjegy helyett, erre a bejáratnál különböző pénzösszegeket lehet feltöltetni, annak függvényében milyen szolgáltatásokat kér a vendég. Az előtérben bankautomaták sorakoznak, olyanok melyekből a vendég pénz vehet ki saját számlájáról és olyan automaták is, melyek segítségével a belépő-karkötőkre pénzt lehet feltölteni. Az élményfürdő területén ugyanis valamennyi szolgáltatást csak így lehet kifizetni, készpénzfizetés nem lehetséges.

Az öltözőkben 1850 zárható szekrényke van, melyekbe a fürdővendégek a holmijukat pakolhatják. Az illemhelyek és zuhanyozók is modernek, külön részleg van kialakítva kisgyerekes anyukáknak. Az öltözőknél fürdőlepedőt, fürdőköntösöket lehet kölcsönözni.

Tovahaladva eljutunk a gőzfürdőbe. Itt többféle szauna van, orosz, finn, török szokás szerint működtetett gőzkamrák, hideg vizes medence, pihenőterem. Masszázst is igényelhetnek a lazulni vágyók. A török fürdő igazi keleti hangulatot áraszt, az alulról megvilágított oszlopos medencékben 36 illetve 28 C fokos termálvíz van. A fedett medencék mentén hatalmas pálmafák keltik az egzotikus nyaralás illúzióját.

A szabadtéri részleg medencéiben különböző nagyságú vízicsúszdák várják a felnőtteket és gyerekeket. A medencék között sportpályák húzódnak itt teniszezni, focizni, labdázni lehet majd. A szabadtéri részen, több helyen lehet sört, üdítőket, fagylaltot, ételt vásárolni majd, a beltéri emeleti részen étterem is fog működni.

A tegnapi sajtótájékoztatón kisebb vita is kialakult, akadtak újságírók, akik szerint az átlag váradi embernek drágák lesznek a szupermodern élményfürdő tarifái, azonban Mălan úgy vélte, azok, akik nem sajnálnak átmenni Magyarországra egy ottani aquaparkba, azok bizonyára ide fognak szokni, ha majd azt tapasztalják, hogy a váradi élményfürdő felveszi a versenyt a külföldiekkel, ráadásul olcsóbb is azoknál. Három órára egy felnőttnek 25 lejbe kerül az alapjegy, ebben az öltöző és a medencék használata van, egy napra, azaz délelőtt tíztől este tízig pedig 50 lej egy belépő. Gyerekek, diákok, nyugdíjasok kedvezményt kapnak, s van külön családoknak kikalkulált tarifa is, így egy kétgyerekes család egész napra 125 lejért élvezheti az élményfürdő medencéit. De több kedvezményes tarifa van, bérletet is lehet váltani, iskoláscsoportoknak is több lehetőség adott.

Szőke Mária