Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szombat estére ígérik a fűtést

Nagyvárad lakónegyedeiben jelenleg is akadozik a távfűtés vagy egyáltalán nincs sem fűtés, sem melegvíz. Bár a vénasszonyok nyara miatt aránylag elviselhető ezekben a lakásokban a 20 Celsius fok körüli (többnyire alatti) hőmérséklet, sokan aggódnak, hogy mi lesz, ha beköszönt a zimankó. Olyan hírek is elterjedtek, hogy egy hétre egész Váradon leállítják majd a távfűtést, mivel még nem fejeződtek be a felújítási munkálatok, a fűtési vezetékek cseréi. Tegnap erről a hírről érdeklődtünk a váradi Termoficare Zrt. illetékeseinél.

A Kórház utcai munkálatokkal egy hete még így álltak  (fotó: Csikos Rolland)

A Kórház utcai munkálatokkal egy hete még így álltak
(fotó: Csikos Rolland)

Ilisei és Creţu

Ilisei és Creţu

Dan Creţu, a Termoficare tanácsadója és Euftasie Ilisei szóvivő megkeresésünkre elmondták, hogy jelenleg a Kórház (ma Louis Pasteur) utca környékén lakókat és a Rogériusz lakónegyedbeliek egy részét érinti ez a kellemetlen helyzet, ott jelenleg sem fűtés, sem meleg víz nincs. Jó hír azonban, hogy szombatra, azaz október 31-ére már biztosan elkészülnek a munkálatokkal, és szombat estére szinte az egész városban lesz távfűtés. A Bémer (ma Ferdinand) téren lakóknál a Szent László hídon zajló javítások miatt még akadozhat a fűtés. Ezt jelenleg oly módon oldották meg, hogy ideiglenesen öt környékbeli hőkicserélő-központhoz csatolták az érintett épületek távfűtését. „Október végétől senki sem fog fűtés és meleg víz nélkül maradni!” – jelentette ki Dan Creţu.

(sükösd)