Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szőlőtermelők figyelmébe

Súlyos bírsággal sújthatják a szőlőtermelőket, ha a megfelelő engedélyek nélkül telepítenek vagy éppen számolnak fel szőlősöket, figyelmeztet a Bihar Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság közleménye. Az említett tevékenységet ugyanis szigorúan szabályozza mind a hazai, mind az uniós törvénykezés, ezek be nem tartása akár tízezer lejes bírsággal is járhat.

Az igazgatóság szakemberei ellenőrzések során több új szőlőültetvényt is láttak, amelyek tulajdonosai azonban nem tudják, hogy a szőlő telepítése, felszámolása vagy a terület bővítése egy meghatározott országos program keretében történhet.

Az igazgatóság felhívja azok figyelmét, akik a megfelelő engedélyek nélkül telepítettek vagy számoltak fel szőlőst, hogy előzzék meg az esetleges bírságolást, és még az igazgatóság munkatársainak ellenőrzése előtt jelentsék be a szőlővel beültetett területeiket. Bővebb tájékoztatást és elérhetőségeket az igazgatóság honlapján (www.directiaagricolabihor.ro) találhatnak  az érintettek.

szolotermelok