Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szolgálatra szegődött a színművész

Talán kevesen tudják, hogy Meleg Vilmos színművész 1989 decemberében a Bihar megyei RMDSZ egyik alapítója volt, mondta Cseke Attila, a szervezet Bihar megyei elnöke a képviselői lista harmadik helyezettjének társaságában, akit valójában nem is igazán kellett bemutatni, hiszen színészi pályája révén ismert személyiség. A megyei elnök azt is hozzátette: jó mozgósítással elérhető a harmadik hely, Meleg Vilmos pedig megérdemelné, hogy 27 év után ily módon is köszönetet mondjanak tevékenységéért.

 Cseke Attila és Meleg Vilmos


Cseke Attila és Meleg Vilmos

„Szolgálatra szegődtem” – fogalmazott a színművész , aki elmondta, választott hivatása által is a magyar közösséget szolgálta már 1989 előtt is, most pedig azért vállalta a felkérést, mert úgy érzi, eddigi tevékenységével valamit hozzá tud adni ahhoz, hogy hitelesebb legyen a csapat.

A parlamenti jelenlét nemzeti ügy, számszerűen is sok emberre lenne szükség, hiszen már megtanulgattuk, azért is meg kell harcolnunk, ami jár, mondta a színművész. Meleg Vilmos kérdésünkre elárulta: kulturális területen tevékenykedne. Két fontos irányvonalat jelölt meg: egyrészt a történelmi hagyományok őrzésével foglalkozóknak teremtene pályázható támogatási keretet, másrészt fontosnak tartja, hogy vidékre is eljussanak a színházi előadások, kiállítások stb., ezek és a művelődési házak támogatásáért is dolgozna.

F. N. L.