Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szoknyás biciklizés Nagyáradon

Első alkalommal rendezik meg a bihari megyeszékhelyen az úgynevezett szoknyás biciklizés akciót (SkirtBike), melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpárhasználat előnyeire.

Nagyvárad lesz a 13-ik romániai város, ahol megtartják a rendhagyó biciklis menetet, melyen a hölgyeket szoknya viselésére kérik fel. A pedálozás népszerűsítése mellett a menetnek az is célja, hogy a város néhány fontos turisztikai látványosságát érintse.

szoknyas VAGNI

„Az általunk javasolt kerékpártúra lehetőséget ad majd a hölgyeknek, hogy nőiességükkel és divatosságukkal kérkedhessenek egy olyan útvonalon, amely a város legcsábítóbb látványosságait foglalja magába”– hangsúlyozták a szervezők, akik elsősorban az internetes közösségi hálókon hirdették meg az aktivitást.

A túra vasárnap 14 órától indul majd a Magnólia parkból, majd az olaszi temető, a Kanonok-sor, a Körös áruház, a vár, a December 1 park, a Fekete Sas-passzázs és a Szent László tér érintésével egészen a színházig tart majd. A séta végén a hölgyrésztvevők között nyereményeket sorsolnak ki a Moszkva-kertben.

Sz. G. T.