Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szoknyában, kerékpáron

Szeptember 10-én, vasárnap negyedik alkalommal tartották meg a Skirtbike Oradea elnevezésű szoknyás-kerékpáros felvonulást.

szoknyaban 1

A Skirtbike jelenleg Románia legnagyobb női biciklis közössége, amely az alternatív, környezetbarát és egészséges közlekedés szépségére, eleganciájára és mozgásszabadságára hívja fel a figyelmet, a népi kultúra elemei pedig a felvonulók teljes öltözetében megjelennek.

A IV. Skirtbike Oradea néven megrendezett biciklis parádét Nagyváradon 2014 óta szervezik meg, amely Románia 13. városaként csatlakozott az országos kezdeményezéshez. A biciklis parádé céljai között szerepel a női tradicionális kultúra, a román néphagyomány és népviselet őrzése és népszerűsítése.

szoknyaban 2

A résztvevő hölgyek a Nagyváradi Állatkert előtti parkban, a szabad belépős feliratkozást követően indultak el a kerékpáros séta útvonalán: Vitéz utca (Bulevardul Decebal), Decebal-híd, Ady Endre (Szent János) utca, Rimanóczy Kálmán (Iosf Vulcan) utca, Ezredévi Emléktér (Parcul Libertăţii), Dacia-híd, Deák Ferenc (Emanuil Gojdu) utca és a nagyváradi vár (nyári színház).

A főszervező, a Rotaract Club Oradea idén számos meglepetéssel várta a résztvevőket, akik tombolasorsoláson vehettek részt, és számos értékes díjat nyerhettek el a felvonulás támogatóinak felajánlásával. A Rotaract Club idén először alkotta a főszervezők csoportját a Rotary Club Oradea 1113 és az Interact Club Oradea csapatával közösen.