Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szocializálódás a társasági tánc segítségével

A nagyváradi Impro Tánc és Zene Egyesület elnöke, Szabó Róbert Csaba az idei első negyedéves tevékenységükről és jövőbeli terveikről tartott beszámolót nemrégiben a Lorántffy Zsuzsanna Gimnáziumban.

szocializalodas 3

Az elmondottakból kiderült, hogy a 2014-es megalakulás óta ez a negyedév volt a legsikeresebb, hiszen közel 70 személy látogatott el a január–március között megrendezett tánckurzusokra, melyek célja továbbra is a kellemes baráti légkör megteremtése mellett a társasági táncok elsajátítása volt. A vizsgaidőszak és a vakációk ellenére a kurzushoz hasonlóan a hétfő esténként megszervezett Tánc Esték is sikeresnek bizonyultak az elmúlt időszakban. A sikert az eseményeik sajátosságával magyarázta Róbert: a magyar nyelven történő kommunikáció, a ritmusos, többnyire magyar táncdalok és a sajátos képzési stílus, amit anno a nagyváradi Tempo Klub falai között sajátított el. „Számomra nagyon fontos, hogy tovább vigyem az onnan hozott értékeket, hiszen Nagyváradnak fontos része a magyar társasági táncos élet, ami úgy gondolom, hogy egyet jelent a minőségi és kulturált szórakozással és szocializálódással. Képzéseinkkel és rendezvényeinkkel ezt igyekszünk továbbadni bárkinek, aki ellátogat hozzánk, és megtisztel a jelenlétével.”

szocializalodas 2

Jövőbeli tervekről is szó esett: „A március végén indult kurzusaink a tervek szerint kéthónaposak lesznek, vagyis májusban érnek véget, de eseménynaptárunkban áprilisra vannak komoly terveink: szeretnénk ismét egy bállal megünnepelni a hosszú böjti időszakot; tervezzük egy tánc(történelmi) nap megvalósítását;  ezen kívül az Iskola másként hetében is igyekszünk a diákokhoz közelebb hozni a tánc világát kiemelve annak közösségépítő jellegét.”

szocializalodas 1

A márciusi első táncórán a jelenlévők betekintést nyerhettek a társasági tánc világába, melyet követően az egyesület elnöke köszönetet mondott a Communitas Alapítványnak és a Bethlen Gábor Alapítványnak a rendezvényeik támogatásáért, a jelenlévőknek a részvételért és a kurzusoknak otthont adó iskolának többek között azért, hogy hozzájárulnak a magyar társasági táncélet életben tartásához városunkban.

Sz. B.