Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szitakötő diákoknak és tanítóknak

Tartalmas, diákoknak és pedagógusoknak egyformán építő jellegű foglalkozásokat tartottak csütörtök délután a nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumban a Szitakötő nemzetközi ökológiai nevelési program keretében.

A csütörtöki váradi Szitakötő-programon négy iskola diákjai és 57 pedagógus vett részt. A programokat három lelkes pedagógus szervezte meg, a Szent László-líceum két tanítónője, Tankó Zita és Kiss Csilla, illetve a Budapestről előadóként meghívott Horgas Judit, aki többek között a Szitakötő című periodika főszerkesztője, mely Budapesten negyedévenként megjelenő pedagógiai, ismeretterjesztő folyóirat, egyfajta segédanyag mind a diákoknak, mind a tanítóknak.

A Szitakötő-programok három váradi szervezője: Tankó Zita, Horgas Judit és Kiss Csill

A Szitakötő-programok három váradi szervezője: Tankó Zita, Horgas Judit és Kiss Csill

Mint Tankó Zitától megtudtuk, a Szitakötő oktatási program 2008-ban indult, négy éven keresztül 300 iskola vett benne részt. Néhány éve Nagyváradon is otthonra lelt ez a pedagógiai program, ilyenkor általában a megye több településéről is érkeznek gyerekek és nevelők. Most a katolikus líceum diákjain kívül a váradi 16-os számú általános iskolából érkeztek gyerekek, illetve Érmihályfalváról, Hegyközcsatárból és Diószegről.

A kisdiákok lelkesen vettek részt a programokon

A kisdiákok lelkesen vettek részt a programokon

A gyerekfoglalkozáson több téma volt terítéken, természetesen a legfrissebb Szitakötő folyóirat segítségével. A mostani téma a testvérkapcsolatokat boncolgatta a gyerekek szemszögéből. Azok a tanítók, akik diákjaikkal együtt érdeklődnek a Szitakötő-programok iránt, bővebb tájékoztatást találnak a folyamatosan frissülő www.szitakoto.com honlapon.

Szőke Mária