Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Színházi fesztivál lesz Váradon

Idén nyáron is megszervezik a Open Studio Act színházi fesztivált, a nagyváradi Kosher Jazz and Wine kávézó udvarán lévő teremben, amit egyébként nemrégiben dekorált ki néhány fiatal festőművész Florence Sabău tanárnő vezetésével. A fesztiválról  a független társulat három színésze, Alin Stanciu, Ioana Ciobanu valamint Eugen Neag beszélt tegnap délelőtt.

szinhazi fesztival lesz

Az idei fesztivál különlegessége az, hogy a magyar közönségnek is kedveskednek előadásokkal a művészek. Újdonság, hogy feliratozzák is a darabokat, a román nyelvűek magyarul a magyar nyelvűeket pedig értelemszerűen románul.

Az első előadás jövő hét szerdán, augusztus 23-án 19 órától lesz megtekinthető, a román nyelvű darab címe Vă plac bananele tovarăşi?. Az első kétnyelvű – magyar és román – előadás augusztus 26-án, szombaton lesz 19 órától Erdély mesék címmel.

Különlegességnek számít az Álmok címmel, augusztus 23–27. között naponta 19 órától kezdődő rövidke, hét perces darab, amely egyszerre egy nézőnek szól majd. Ezeket az „álmokat”, minden nap húsz ember nézheti meg, előjegyzés alapján, ezt jegyvásárláskor lehet kérni. Összesen száz ember álmodhat együtt a színészekkel a fesztivál ideje alatt.

Az előadásokra egy jegy 20 lejbe kerül, a belépőket a Kosher kávézóban lehet megvenni, a Liliom (ma Crinului) utca 2. szám alatt.

Vincze-Nagy Anikó