Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Színésznő a tükörben

Ma este 19 órától mutatják be a nagyváradi Árkádia Bábszínház öltözőjében Firtos Edit színművész  F. E. – Vallomások című egyéni estjét. Az előadás alapjául szolgáló szövegeket Tasnádi-Sáhy Péter írta, ő rendezte is a fellépést, melynek sajtóbemutatóját szerdán este tartották meg.

szineszno

Egy színésznő öltözőjében vagyunk, aki előadásra készülvén mesél, kávéval kínálja a közönséget, sminkel, öltözik, nevet és elsírja magát. Külső szemlélőként, hallgatóként tanúja vagyunk annak a metamorfózisnak is, amelynek révén a farmerben, pulóverben érkező színésznő magára ölti a jelmezt, parókát, sminkek, és annak a belső metamorfózisnak is, melyek mondataival felidéz. A kislány, aki, bár ez „közhelyes”, de mindig színésznő akart lenni, eléri álmát, színésznő lesz.

Gyermekkori emlékek, szerelmek, csalódások, kudarcok, sikerek, anyaság, hivatás – bármelyikük fiktív vagy valódi sorsa lehetne ez, melyről hol szemtől-szembe, hol a tükörben mesél Firtos Edit, az ember, a nő, a színésznő.

F. N. L.