Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sziklamászó fesztivál lesz

Szeptember 28-a és október 1-e között Vércsorog településre, az Osoi barlanghoz várják a sziklamászás szerelmeseit a megye első szakirányú fesztiváljának keretében.

Az Osoi Climbing Fest a nagyváradi Crux Sziklamászó Egyesület, a Bihar Megyei Turisztikai Célpont Menedzsment Ügynökség (AMD Bihor), a Bihar Megyei Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat, valamint a Cristal Barlangászklub közös szervezésében kerül megrendezésre.

Fotó: Andrei Poşmoşanu

Fotó: Andrei Poşmoşanu

A Nagyváradtól alig 43 kilométernyire található Vércsorog településen, az Osoi barlangnál több mint 30, különböző nehézségű mászóútvonalat építettek ki a szervezők. A 30 útvonalból 12 nehéz és 18 könnyű, tehát életkortól függetlenül minden vállalkozó szellemű résztvevőnek lehetőséget kínálnak arra, hogy próbára tegye képességeit, ügyességét, kitartását, erőnlétét, profi felügyelet, biztosítás mellett.

Fotó: Andrei Poşmoşanu

Fotó: Andrei Poşmoşanu

A rendezvénysorozat csütörtökön kezdődik a jelentkezéssel és a szálláshelyek elfoglalásával, a péntek és szombat pedig egész nap a mászásról szól majd. A program magába foglal mászásoktatást gyerekeknek, szakirányú filmek vetítését és tombolajátékot is. Az estéket tábortűz és gitárjáték mellett töltik, de lesznek csoportos barlanglátogatások is.

A fesztiválon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Feliratkozni a https://www.facebook.com/climbinbihor weboldalon lehet. Ez idáig 90-en jelezték részvételi szándékukat. Az első 100 jelentkező számára fesztiválos jutalomcsomagot biztosítanak a szervezők.

Sz. G. T.