Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szigorítják a teherforgalom-korlátozást

Mivel a meteorológiai előrejelzések nyomán a hatóságok meghosszabbították a Bihar, Arad és Szatmár megyékre érvényes másodfokú hőségriasztást, az érintett megyékben szigorította a teherforgalom-korlátozást az Országos Útügyi és Autópálya-kezelő Társaság (CNADNR). Az új megszorítások értelmében a 7,5 tonnánál nagyobb súlyú járművek kizárólag 12 óra előtt, és 20 óra után közlekedhetnek a megyeközi és országutakon, amíg véget nem ér a hőségriadó. „Az intézkedést az teszi szükségessé, hogy a magas nappali hőmérsékletek következtében a teherforgalom nyomán visszafordíthatatlanul deformálódhat az útburkolat és csökkenhet az utak stabilitása” – mutatja a CNADNR közleménye.

szigoritjak

Az intézkedés alól kivételt képeznek a személyszállító járművek, illetve az élő állatokat, vagy romlandó állati és növényi eredetű élelmiszereket szállító teherautók. Ugyancsak mentesülnek a megszorítás hatálya alól a vészhelyzetek elhárítására használt járművek, a halottaskocsik, postakocsik, mentőautók, az üzemanyagot szállító tartálykocsik, a hűtött árt szállító teherautók és a vontatóautók. A megszorításokkal és a közutak állapotával kapcsolatos további információkat az Országos Útügyi és Autópálya-kezelő Társaság diszpécser-szolgálatánál, a 021/264.33.33 illetve a 021/9360-es telefonszámokon, vagy a társaság honlapján (www.cnadnr.ro) igényelhetnek az érdeklődők.

Sz. G. T.