Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szigligeti Színház – pályázati felhívás

December 20-ig lehet jelentkezni a Szigligeti Színház Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából hirdetett Bolond Istók – Nagyszalontától a Margitszigetig című pályázatára. A szervezők olyan munkákat keresnek, amelyek alapját tudják képezni egy 13–16 éveseknek szóló rendhagyó színházi irodalomórának, amelyet 2017 tavaszán tűz műsorára a Szigligeti Társulat.

szigligeti

A pályázatra Bihar megyei magyartanárok, a hazai és külföldi színházelméleti egyetemi/főiskolai oktatásban részt vevő diákoknak, valamint a BBTE és a PKE nyelv- és irodalom szakos mesterképzős hallgatóinak olyan szerkesztett anyagait várják, amelyek az iskolai tananyagra építenek, de attól eltérő, gazdagabb képet mutatnak a legnagyobb magyar epikus költőről.

A jeligés pályamunkákat december 20-áig várják a palyazat@szigligeti.ro e-mail címre, ahol további információk is kérhetők. A jeligék feloldását tartalmazó borítékot (szerző neve, postacíme, telefonos és e-mailes elérhetősége) postai úton kérik továbbítani a Szigligeti Színház címére: Teatrul Szigligeti Színház 410021 Nagyvárad, Piaţa Regele Ferdinand, nr.6.

A pályamunkákat a Szigligeti Társulat művészeti vezetője, Novák Eszter, valamint Hargitai Iván rendező értékelik. A legötletesebbnek ítélt forgatókönyv pályadíja nettó 3000 lej.