Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szeretettel a félelem ellen

A nagyvárad-réti református templomban az elmúlt hét minden napján meghívott lelkipásztorok és vendégkórusok tettek szolgálatot az egyetemes imahét keretében, melynek alapigéje Jézus és a samáriai asszony története volt. A rendezvénysorozat hatodik estéjén, pénteken Les Zoltán hirdetett igét, aki hosszú ideig szórványban szolgált, jelenleg pedig Marosvásárhelyen egyetemi lelkész.

szeretettel

Prédikációjában arról a mindenkiben ott élő félelemről beszélt, amely ellehetetleníti az emberi kapcsolatokat, amely előítéleteket teremt, és amelyet csak jóindulatú, elfogadó szeretettel lehet eloszlatni. „Jó lenne, ha úgy tudnánk látni egymást és önmagunkat, amilyennek az Isten lát – ha észrevennénk, hogy szerethetők vagyunk és a köztünk levő különbségek helyett inkább arra figyelnénk ami közös bennünk: mindannyian az Isten gyermekei vagyunk” – fogalmazott.

Az eseményen Kiss Huba karnagy vezetésével szolgálatot tett a Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközség kórusa, melynek előadásában elhangzott a Szólsz hozzám istenem című gyülekezeti ének három szólamban, egy megzenésített Balassi Bálint-vers, de felcsendült egy Jean Sibelius-dallam is. A kórust Sfet Ingrid gitáron, Kiss Tünde pedig furulyán kísérte.

Sz. G. T.