Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Szeretem az embereket”

Veres Anna Ilona hematológust, az RMDSZ képviselőjelöltjét mutatta be pénteken Cseke Attila szenátorjelölt. A doktornő a nagyváradi Gavril Curteanu városi kórház hematológus szakorvosaként leginkább az emberekkel való kapcsolattartást tartja szakmája legszebb részének, mivel szereti az embereket.

szeretem az embereket

Cseke Attila és Veres Anna Ilona

v

Veres Anna Ilona 1971-ben született, rezidensi iskoláit Kolozsváron és Debrecenben végezte, így karrierje elejétől jó kapcsolatot ápol a magyarországi település klinikájával. Programjában elsősorban az egészségügyben dolgozók megbecsülését, a betegek magasabb színvonalon történő ellátását említette. Nagy problémának tartja, hogy a vérszűrés és az irradiáció (a transzplantációra előkészített vér felszínén lévő antitestek kezelése) Nagyváradon nem kivitelezhető, mivel nincsenek meg hozzá a szükséges gépek és szakemberek (jelenleg a kórház számára ezeket a vizsgálatokat Debrecenben elemzik ki), ezen a területen szeretne változtatni.

Céljai között szerepel továbbá az egészségügy rendszerszintű és valós változtatása, hogy a betegek anyanyelvükön mondhassák el panaszaikat a hatékonyabb együttműködés és a nagyobb bizalom érdekében.

(szamos)