Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szeptemberben még nem büntetnek

Megyénkben idén 86 százalékos volt az adóbevallási arány, 17 661 magánszemélynek volt adóbevallási kötelezettsége, közülük a törvényes határidőig 15 202-en nyújtották be adóbevallásukat, tájékoztatta a Reggeli Újságot Fándly József Marius (képünkön), a Bihar Megyei adóhivatal kiemelt adózókért felelős helyettes vezetője. Az aligazgató jó hírrel is szolgált azoknak, akik elmulasztották ezt a kötelezettségüket: amennyiben szeptember végéig benyújtják az adóbevallásukat, mindössze figyelmeztetést kapnak, pénzbírsággal nem terhelik őket.

szeptemberben 2

Az adóbevallásokat már feldolgozták, így már postázzák az értesítéseket azoknak, akiknek különbözetet kell befizetniük, ők 9885-en vannak, és azoknak is, akik pénzt kapnak vissza az adóhivataltól, erre 2281-en számíthatnak. Azoknak, akiknek befizetniük kell, hatvan napjuk lesz erre, addig nem számolnak fel részükre büntető és késedelmi kamatot.

szeptemberben 1

Sokan ajánlották fel jövedelemadójuk két százalékát az idén, 71 718 D230-as formanyomtatvány érkezett az adóhivatalhoz, mondta Fándly József Marius. Ezek 70,38 százalékának, 50 473 nyomtatványnak a feldolgozásával készültek el.

Az aligazgatótól azt is megtudtuk, hogy mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelem után 4520-an készítettek adóbevallást, külföldön szerzett jövedelmet pedig 171-en vallottak be. Mint megtudtuk, megyénkben 163 066 olyan alkalmazott van, akinek nem kell adóbevallást benyújtania, de felajánlhatják jövedelemadójuk két százalékát.

Fried Noémi Lujza