Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szeptember végi Oktoberfest

Nagy közönséget vonzott a  hétvégén három napon át tartó Oktoberfest, amelyet  Nagyváradon immár negyedjére szervezett meg a Ramada Hotel.

A müncheni népünnepély mintájára épülő, jellegzetes bajor menüt és italokat, főleg szűrt és szűretlen söröket felvonultató eseményen minden este telt ház volt. A szabadban, a szálloda előtti parkolóban főzték a bográcsgulyást, grillen sült az oldalas és az Ausztriából rendelt sajtos és hagyományos kolbász, amelyekhez párolt savanyú káposzta és krumplisaláta is dukált. De mindezek mellett májas hurkát, perecet és különféle édességet is lehetett rendelni.

Bár az esemény nemcsak a sátorban, hanem a szálloda teraszán és a hotel vendéglőjében is zajlott, az embereket a szabadtéri helyszín jobban vonzotta. Ráadásul az osztrák Gastein zenekar élő muzsikája is felpörgette a hangulatot odakinn, szombat este pedig a sátorban a zenészek rendhagyó módon a színpadot a vendégek asztalaira, padjaira cserélték, és bajor népviseletben onnan fújták a harsonát, pengették a gitárt mindenki nagy örömére.

Sükösd T. Krisztina