Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szeptember elején felvételi lesz a PKE-n

Javában készülnek a szeptember első felében megtartandó őszi beiratkozásokra és felvételikre a váradi Partiumi Keresztény Egyetemen. A felvételi tudnivalókról Szakács Zsuzsa ifjúsági referenstől érdeklődtünk. Mint megtudtuk a beiratkozásokra szeptember 7–9. kerül sor az alapszakokon, szeptember 7–11. között pedig a mesteri képzéseken. A felvételiket az alapszintű képzésekre szeptember 10-én, míg mesteri szakokra 12-én tartják meg. Továbbra is élhetnek az úgynevezett e-felvételi lehetőséggel azok, akik a távolból szeretnének jelentkezni a PKE-re. Ez azt jelenti, hogy időt és pénzt kímélve előre feltölthetik interneten jelentkezési ívüket és dokumentumaik digitalizált változatát az egyetem efelveteli.partium.ro honlapján.

Szeptember

A tandíjmentes helyek nagy része még a nyári felvételik folyamán betelt a legnépszerűbbnek bizonyuló idegen nyelv- és közgazdasági szakokon, szakpárokon. Német és angol szakon már csak egy-egy ingyenes hely maradt betöltetlenül, illetve több mint húsz-húsz tandíjas. Szociológián még 9 tandíjmentes helyre lehet jelentkezni, menedzsment szakon 6-ra, kereskedelmi és turisztikai profilra 4, teológia-szociális munka szakon 6, agrármérnöki szakon pedig 10 tandíjmentes hely maradt szabadon. A filozófia, szociológia, bank és pénzügyek, illetve a zenepedagógia szakon beteltek a tandíjmentes helyek, azonban itt is van még lehetőség az alapképzések megmaradt több tucat tandíjas helyére pályázni.

Az idén ősszel induló kilenc mesteri szak közül a vizuális kommunikáció, a kortárs politikai filozófia, valamint a többnyelvűség és multikulturalitás szakok tandíjmentes helyei teltek be, a többi szakon, mint például a filozófia és művészet a nyilvános térben, európai szociálpolitikák, vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje, vallástudományok, zeneművészet az audiovizuális kultúrában még maradt összesen 15 tandíjmentes hely.

Minden további részlet megtalálható az egyetem honlapján (www.partium.ro), ahol például olyan hasznos információk is elérhetők, mint egyes szakok felvételi előkészítőinek dátumai. A felvételik eredményeit szeptember 11-12-én teszik közzé.

Tóth Gábor