Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szépolvasó verseny Élesden

A VII. Lugosi Mihály megyeközi és határon átívelő szépolvasó versenyt szervezik meg április 21-én, csütörtökön 10 órától az élesdi Constantin Şerban Elméleti Líceumban (2-es számú épület). Főszervező az iskola, illetve a helyi pártfogók. Az eseményre az Iskola másképp program keretében kerül sor.

Szepolvaso 1

A versenyre harmadikos és negyedikes gyerekeket várnak, helyi osztályszintű- és iskolaszintű fordulók győzteseit, számbeli megkötés nélkül. A vetélkedő megszervezésével néhai Lugosi Mihály élesdi református lelkipásztor emléke előtt szeretnének tisztelegni, fővédnök pedig dr. Pető Csilla egyetemi tanár, tanfelügyelő.

A verseny az ifjúság anyanyelvi nevelést tűzte ki célul, s emellett az olvasás tervszerű alakítását, az olvasás, mint élmény átéreztetését, a résztvevő iskolákban tanuló gyermekek közti egészséges versenyszellem ápolását, a tehetségkutatást és hagyományteremtést.

A verseny első fordulójára a tanulóknak egy legtöbb kétperces szabadon választott szépirodalmi, vagy egy ismerettartalmú, szerkesztett szöveggel kell készülniük, a második fordulóban pedig a zsűritől kapott kötelező szöveg felolvasása a feladat, első látásra, felkészülési idő nélkül. A zsűri korosztály szerint mindenkit értékel. A nevezés elektronikus úton, a ciavoi_andrea@yahoo.com címre történik, 2016. március 18-áig.

További információk (forgatókönyv, partnerszerződés, értékelőlap) kérhetők a fenti elektronikus címen Ciavoiné Létai Andrea főszervezőtől és a 0726/843-616-os telefonszámon vagy e-mailben. A szervezők mindenkit szeretettel és tiszetelettel várnak.

Ciavoiné Létai Andrea, pedagógus