Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szép eredménnyel zártak a széplakiak

Harmadik helyezést ért el a berettyószéplaki 1. számú Technikai Líceum teremfoci (futsal) csapata a 2017-es Coca-Cola Kupa líceumi bajnokság Temesváron megrendezett regionális szakaszán.

A megyei szakaszt megnyerő széplakiak a területi selejtezőben is helyt álltak

A megyei szakaszt megnyerő széplakiak a területi selejtezőben is helyt álltak

A mérkőzésekre május 22-én, vasárnap került sort a Constantin Jude Sportcsarnokban, előző napon technikai eligazítás és sorsolás előzött meg. Két csoportban mérték össze az erejüket a csapatok. A csoportban a csapat a temesvári Bănăţean Kollégium és a szatmári Nicolae Steindhardt Ortodox Teológia Líceummal mérkőzött meg. A szatmári csapattal szemben 7-2-s győzelmet arattak, míg a temesváriaktól 8-2-es vereséget szenvedtek el. A harmadik helyezésért nem játszottak mérkőzést arról a két csoport második helyezettje közötti gólkülönbség döntött. A regionális szakaszt végül a temesvári Bănăţean Kollégium nyerte ők vehetnek részt az országos döntőben, amelyre június 2-3-án kerül sor Bukarestben.

Szekrényes László testneveléstanár, a csapat felkészítője

Szekrényes László testneveléstanár, a csapat felkészítője

„Büszke vagyok a csapat teljesítményére, bár nem jutottunk tovább a fiúk kitettek magukért, hiszen a megyei szakaszt sem volt könnyű megnyernünk, erős volt a mezőny. A regionális szakaszon is nagy múlttal rendelkező csapatokkal kellett megmérkőznünk.” – nyilatkozta lapunknak Szekrényes László a csapat edzője.

A széplaki csapat tagjai (balról jobbra, a feslő majd pedig az alsó sorban): Răzvan Gal, Iosig Tison, Bogdan Jurcsik, Paul Şanta, Vlad Vaszok, Szekrényes László (edző), Paul Zmole, Alin Kovács, Călin Argyelan, Adrian Chirilă, Gabriel Neaga.

A lányoknál az Élesdi Alexandru Roman Főgimnázium csapata képviselte Bihar megyét a Béga parti városban megtartott tornán. A lányok hajszállal maradtak csak le a döntőbe jutásról, miután egyforma pontszámmal zártak riválisukkal, de végül a gólkülönbség (egyetlen rúgott gól) döntött a haţegi csapat javára.

Tárnoky Botond