Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szenzoriális szoba a fogyatékos gyermekeknek

Az Egy csupornyi szeretet elnevezésű adománygyűjtő kampány bevételéből egy úgynevezett szenzoriális szobát rendezett be a nagyváradi 1-es számú Inkluzív Pedagógiai Iskola számára a Rotaract Klub. A kampány keretében mintegy 1500 csupornyi teát, forró csokit, kávét és forralt bort adtak el a Rotaract önkéntesei.

szenzorialis 1

„A szenzoriális szoba egy olyan helyiség, amely különböző érzékszervi stimulációkat tesz lehetővé a fogyatékkal élő gyermekek számára. Ez serkenti a gondolkodást, a koncentrációs képességet és a stimuláció során segít ellazulni a gyermekeknek” – tudatták a szervezők, akik azt is hozzátették, hogy a szenzoriális szobához szükséges speciális ágy például 18 ezer lejbe került.

A szervezők ugyanakkor a megsegítettek nevében hálájukat fejezték ki mindazon személyek irányába, akik adományaikkal hozzájárultak a projekt sikeréhez az Egy csupornyi szeretet kampány keretében. A projekt közvetlen kedvezményezettjei többek közt autizmussal, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD) és Down-szindrómával élő gyermekek.

Sz. G. T.