Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szentmártoni pontszerzési, váradi és vásárhelyi vereség

Egyetlen pontra futotta csak a másod- és harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő bihari csapatok erejéből a hétvégén lejátszott fordulóban.

A Nagyváradi Bihar FC a Bodola Gyula Stadionban fogadta a Tatrangi (Tărlungeni) Unirea gárdáját, s bár több gólszerzési lehetősége volt, vesztesen hagyta el a pályát a piros-kék együttes. A vendégcsapat a 21. percben volt eredményes Brujan révén, így három ponttal távozott Váradról. A Bihar FC-n az sem segített, hogy múlt csütörtökön kinevezték a klub új elnökét, aki Gheorghe Nemest váltja majd a poszton. Mircea Fodor neve nem ismeretlen a focikedvelők számára, hiszen edzőként és vezetőként is dolgozott már a váradi klubnál. „Csak egy őrült vállalta volna el ezt a kihívást, ami a Bihar FC mostani irányítását jelenti, de én egy ilyen ember vagyok. Mindent meg fogok tenni, hogy a csapat fennmaradjon” – jelentette ki beiktatásakor a Bihar FC új elnöke, aki csöppet sincs könnyű helyzetben, hiszen alig egy hónap alatt négyszázezer eurót kell előteremtenie, hogy ki tudják fizetni a klub átszervezésével járó törlesztőrészleteket. Ha május közepéig ez nem történik meg, akkor a klub csődbe kerül, a csapatai pedig nem szerepelhetnek majd a bajnokságokban.

 

Statisztika

Nagyváradi Bihar FC–Tatrangi Unirea 0-1 (0-1). Gólszerző: Brujan (21.). A Bihar FC összeállítása: Fildan–Mihuţ (67., A. Achim), Fl. Lazăr, Pascariu, Letan–Haş, Ţoca (46., Ember)–Fl. Pop, Sorian, Andor–Lukács Zs. (46., I. Ban). Edzők: Călin Cheregi és Lucian Ciocan. Az Unirea FC összeállítása: Niczuly–Vlăsceanu, Istrofor, Forika, Frîncu–Dâlbea, Brujan (78., Poenaru)–Neculai (86., Pricop), Iaru, S. Marin–Chirciu (75., Galan). Edző: Daniel Bona. Játékvezető Alin Roşu (Temesvár), segítői Raul Ghiciulescu (Lugos) és Patricia Samsudean (Temesvár).

 

Távozik az edző?!

A találkozó után megtartott sajtótájékoztatón távozását helyezte kilátásba a váradi vezetőedző, Călin Cheregi. „Köszönöm a csapatnak és mindazoknak, akikkel eddig dolgoztam. Nem akarok most a meccs után dönteni, de az elkövetkező napokban alaposan átértékelem majd a munkát s nem kizárt, lemondok a vezető edzői tisztségről” – mondta a Bihar FC szakvezetője, aki a meccset röviden értékelte: „voltak ugyan helyzeteink, a kapufát is eltaláltuk, de ha nem rúgunk gólt, akkor nem nyerhetünk”.

Gól nélkül nem lehet meccset nyerni

Gól nélkül nem lehet meccset nyerni

 

Egyetlen pont

A harmadosztályban szereplő két bihari gárda közül csak a váradszentmártoniak tudtak eredményesek lenni a hétvégén. Florin Farcaş együttese Besztercén szerzett pontot, így előrébb lépett a tabellán. A Fugyivásárhelyi SK hazai pályán kapott ki a radnótiaktól. Kovács Rudolf edző együttese elszalasztotta a lehetőséget, hogy három pontra megközelítse az élen álló két gárdát, a Nagybányai FC-t és a Zilahi FC. A rangsor harmadik helyén a máramarosszigeti VSK áll, amelynek kispadján a váradi Dan Dobai ül.

A másodosztály 21. fordulójában: Szatmárnémeti Olimpia–Slatinai Olt FC 1–2, Resicabányai Metalul–Karánsebesi FC 1–2, Mioveni–i SK–Campinai Fortuna 3–0 (játék nélkül), Temesvári Poli–Pankotai Şoimii 1–0. Az alapszakasz zárófordulójának párosítása (március 28.): Pankota–Mioveni, Karánsebes–Nagyvárad, Tatrang–Szatmárnémeti, Slatina–Temesvár, Campina–Râmnicu Vâlcea 0–3 (játék nélkül).

A harmadosztály 16. fordulójában: Kudzsiri Metalurgistul–Tordai Arieşul 1–0, Kolozsvári Sănătatea–Zsuki Unirea 0–2, Szászrégeni Avântul–Galdai Industria 1–0, Dési Unirea–Máramarosszigeti CSM 2–3, Zilahi FC–Nagybányai Municipal 3–3, Fugyivásárhelyi SK–Radnóti SK 0–2, Besztercei Progresul Gloria–Váradszentmártoni KSK 1–1. Következik (március 27–28.): Nagybánya–Fugyivásárhely, Radnót–Kudzsir, Torda–Kolozsvár, Zsuk–Szászrégen, Galda–Dés, Máramarossziget–Beszterce, Szentmárton–Zilah.

Mircea Fodor (balról), a Bihar FC új elnöke

Mircea Fodor (balról), a Bihar FC új elnöke