Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szentjános is bejutott a Tulipán Kupa döntőjébe

Szombaton zajlott le a Bihar megyei RMDSZ által szervezett megyei sportbajnokság, a Tulipán kupa Metropolisz övezeti fociselejtezője, amelynek a hegyközpályi sportcentrum műfüves pályája adott otthont.

 

A megmérettetésre hat RMDSZ szervezet nevezett be csapatot, a három váradi (Biharpüspöki, Váradolaszi, Váradújvárosi) együttes mellett a biharszentjánosiak, a borsiak és a hegyközszáldobágyiak szálltak harcba a továbbjutás megszerzéséért.

Az A csoportban kapott helyet Szentjános, Bors és Száldobágy, míg a B jelzésű trióban a három váradi gárda játszott egymással. Mindkét csoportból az első két helyezett jutott tovább, ez alapján az elődöntők párosításai a következő képen néztek ki: Bors–Olaszi, illetve Szentjános–Biharpüspöki. Míg az első mérkőzés nagyon szoros csatát hozott – a rendes játékidőben 4–4 volt az eredmény, Bors csapata végül büntetőkkel nyert –, addig szentjánosiak magabiztosan, 10–5-re múlták fölül ellenfelüket. A bronzcsatában az olasziak 10–1-re bizonyultak jobbnak a püspökieknél, míg a fináléban szintén a büntetőrúgások döntöttek. A rendes játékidőben 2–2 volt az eredmény, a tizenegyes párbajban ezúttal a szentjánosiak voltak higgadtabbak, így legyőzték a szomszéd borsiakat. Sikerükkel a szentjánosiak is bekerültek az augusztus 10-én, szombaton sorra kerülő döntőbe, ahol a korábbi selejtezőkből továbbjutott Csokaly, Szalárd, Nagyszalonta, Mihályfalva, Margitta, Belényesújlak és Mezőtelki együttesével találkoznak majd. A Metropolisz övezeti selejtező legjobb játékosának Sabo Krisztiánt míg a legjobb kapusnak Pop Krisztiánt választották. A fair play díj a püspökiekhez került. A díjakat Botházy Nándor és Rácz-Gál Szabolcs szervezők adták át.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A borsi és a a váradolaszi együttes