Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szent Márton Napi Vásár – Érmelléki Termékek Vására

November 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap az Érmelléki Gazdák Egyesülete immár harmadik esztendeje szervezi meg az Érmellék ízei és termékei nevet viselő vásársorozatát.

EGE logo

A novemberi kirakodás Szent Márton Napi Vásárként vált ismertté a megyeközpontban.

A Búzavirág védjegy alatt ismertté vált produktumoknak ezúttal a nagyváradi Szent László tér biztosít helyet. Érmelléki borászok, méztermelők és sajtkészítők termékeit vásárolhatják meg mindazok, akik az egészséges táplálkozás hívei, ugyanakkor hidegen sajtolt olajtermékekkel, egészséges gyümölcs- és zöldségfélékkel, házi szörpökkel, mézeskaláccsal és egyéb vásárfiával lephetik meg családtagjaikat, de akár kerámiatárgyakat, tiffany típusú üvegtermékeket (idén bőrdíszmű áruval is találkozhatnak a termék kedvelői) is vásárolhatnak a már jól ismert kézművesektől. A szatmárnémeti termékek az Aranykapu Kulturális Egyesület által vesznek részt ezúttal is termékbemutatón. A szatmári kézművesekről érdemes tudni, hogy áruik forgalmazásán kívül fontosnak tartják a térség még élő kézműves hagyományainak megismertetését, népszerűsítését is. Kézműveseik és népi iparművészeik által készített dísztárgyakat, különleges mézeket, mézes finomságokat, házi készítésű szappanokat és natúrkozmetikumokat szerezhetnek be standjaikról. Az érmelléki, a hegyközi és a szatmári portékák mellett jelen lesz ezúttal is Tamási Áron szülőfalujából, Farkaslakáról a Kovács-kalács cég is, melynek kürtőskalácsai nagy keresletnek örvendtek, valahányszor részt vettek az effajta vásárokon.
A Búzavirág védjegye alatt zajló vásárt és bemutatót az Erdélyi Magyar Néppárt, valamint a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül a Magyar Kormány támogatja.