Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szent Lászlóra emlékeztek

Március 28-án, kedden a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent László Bentlakás diákjai is megemlékeztek az intézmény névadó szentjéről, a városalapító lovagkirályról a 2017-es Szent László-emlékév keretében.

szent laszlora 2

A diákok az intézmény kápolnájában gyűltek össze, a Kanonok sor emeleti helyiségében, ahol családias hangulatban, szőnyegeken és párnákon ültek körbe, hogy meghallgassák társaik emlékműsorát. A műsort Bényei Annamária pedagógus nyitotta meg, aki rövid bevezetőjében felelevenítette Szent László király életét, rámutatva nagyváradi kötődéseire. Beszélt emellett a nagyváradi és a győri hermák történetéről és a király emlékének ápolásáról is.

Ezt követően az internátus négy diákja, Nagy Fanny, Varga Izabella, Orosz Dávid és Varga József olvastak fel néhányat a lovagkirály nevéhez fűződő legendák közül. Felelevenítették a kunokkal folytatott csatákat, Szent László csodatetteit és temetésének körülményeit is.

Sz. G. T.