Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szent László nyomában

Egy tavalyi tervünk vált valóra május 18-án. Mintegy 35 főnyi szépkorú hölggyel és úrral látogattunk el a nagyváradi várba, hogy megcsodálhassuk milyen hatalmas átalakuláson ment keresztül az elmúlt évek során. A Szent Márton és Szent Erzsébet idősotthonok lakói nagy örömmel köszöntötték egymást. Volt aki régi barátokra talált, és volt aki 40 éve járt itt utoljára.

szent laszlo nyomaban 2

Utunk során egy kisebb felfedező útra is sort kerítettünk, Márta és Ági nénivel. Különleges élményben volt részünk, hiszen közelebbről is lehetőségünk nyílt megismerni a gótikus székesegyház eddig feltárt részeit. Olyan helyeken lépkedhettünk, ahová sok-sok éven át nem volt lehetőség.

Mihálka Nándor, a Város- és Vártörténeti Múzeum régésze, nagy türelemmel és odafigyeléssel vezetett minket végig, a történelmi emlékek útvesztőiben. Részletesen beszámolt a vár történetéről és mesélt a feltárásokon szerzett tapasztalatairól, élményeiről.  Köszönet illeti a várba dolgozó munkatársait, akik segítségünkre siettek akadályaink leküzdésében. Nem volt kis feladat, de megérte, hiszen a kellemesen elfáradt csapat arcáról elégedett mosoly és derű sugárzott.

Nagy Andrea,
A Szent Erzsébet Idősotthon vezetője