Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szent László Napok – Középpontban a lovagkirály

Koszorúzásra várnak ma 16.30 órára mindenkit a Szent László Napok szervezői Szent László királynak a nagyváradi székesegyház előtt álló szobrához. A rövid főhajtást követően is a városalapító lovagkirály marad a középpontban: 17.30 órától Szent László-freskók a Kárpát-medencében címmel Móser Zoltán fotóművész felvételeiből nyílik kiállítás a Vártemplomban.

nyitogala

A megnyitógálát 19 órától tartják a Szigligeti Színházban – a Szállnak a pávák című produkcióban a Magyar Állami Népi Együttes és a Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny döntősei lépnek színpadra. A műsorban láthatók lesznek bukovinai, magyarbődi, csíki, vajdaszentiványi, kalotaszegi, szilágysági, illetve mezőségi táncok is.

Fellép a Magyar Állami Népi Együttes, Kubinyi Júlia énekes, a Haraszti ikrek, a Mérai Cifra Táncegyüttes, a Jászság Gyermek Néptáncegyüttes, Busai Bori és Makula Zoltán, Ürmös Sándor és ifj. Ürmös Sándor, Gál Tibor, valamint szilágyszéri, szilágysámsoni, krasznai és szilágycsehi hagyományőrzők. Az előadás iránt akkor érdeklődés mutatkozott, hogy a belépők két nap alatt elfogytak.

A Szent László Napok sajtóirodája