Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szent István városa Szent László városában

Székesfehérvár városa mutatkozott be csütörtökön Nagyváradon, a XXV. Festum Varadinum keretében. A királyváros több programmal, kiállításokkal, a Vox Mirabilis kamarakórus előadásával mutatkozott be Váradon.

A kamarakórus nyitotta meg csütörtökön délelőtt a nagyváradi városház a dísztermében Székesfehérvár napját, majd Huszár István nagyváradi alpolgármester köszöntötte a vendégeket. „A nemzeti összetartozásnál nincs fontosabb” – mondta  az alpolgármester, aki beszélt többek között a két város civil szervezeteinek kapcsolatairól, a Szacsvay Imre Általános Iskola és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola testvériskolai kapcsolatáról is.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

Cser-Palkovics András szerint „kötelező felelősség Szent László és Szent István városának az együttműködés”, megköszönte, hogy a XXV. Festum Varadinumot mutatkozhattak be, és hasonló bemutatkozásra invitálta a váradiakat. A közel ötvenezer váradi magyar közösségnek támogatást a következő hetekre, és ahhoz, elmondta, reméli, hogy ez a  közösség is kifejezi politikai akaratát a helyhatósági választáson.

A civil szervezetek képviseletében dr. Görög István nyugalmazott ezredes, a pákozdi nemzeti emlékhely ügyvezetője, és Sárközi Zoltán, a Várszövetség megbízott elnöke köszöntötte a jelenlévőket, mindketten a civil szervzetek működésének és összefogásának fontosságát hangsúlyozták.

F. N. L.