Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szent Erzsébet rózsái

Szent Erzsébet ünnepe alkalmából, szerdán, jelképesen „harisnyarózsákkal” mondott köszönetet az Árpád-házi szentről elnevezett nagyváradi gondozóközpont közössége azoknak az önkénteseknek, akik rendszeres látogatásukkal, munkájukkal, jelenlétükkel hozzájárultak ahhoz, hogy az ott gondozott idősek mindennapjai szebbek, színesebbek legyenek. Az esemény első mozzanataként Nagy Andrea intézményvezető mondott köszöntőbeszédet.

szent 2

Ezt követően Széll Katalin önkéntes, képzőművész tartott előadást az 1207 és 1231 között élt Szent Erzsébetről, egyik legvonzóbb tulajdonságaként emelve ki, hogy a szegények és árvák megsegítője tökéletes összhangot tudott teremteni a férje iránt és az Isten iránt érzett szeretete között. Előadása végén Széll Katalin egy Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázoló szobrot ajándékozott a gondozóközpontnak. A szobor Vásárhelyi István képzőművész modern stílusú alkotása, amely elnyújtott, nemes vonalakkal, kötényében a szent szimbólumává vált rózsákkal jeleníti meg Erzsébetet.

szent 3

Az esemény során a gondozóközpont bentlakói is rövid műsort adtak elő, mely során elhangzott a Szent Erzsébet közbenjárásáért szóló ima és számos vers is, többek közt Bogdán József, Babits Mihály, illetve a gondozóközpont volt önkéntese, Ambris Katalin tollából.

szent 1

A műsort követően kerültek átadásra a harisnyarózsák, amelyekkel a gondozóközpont önkénteseinek mondtak köszönetet. Rózsát kaptak többek közt az Élet Autizmussal Egyesület fiataljai, akik kertrendezésben, takarításban gyakran segíttettek, valamint kézműves foglalkozásokon is részt vettek a bentlakó idősekkel, az otthon kertészei és számos magánszemély, akik a Caritas két idősotthonában, a Szent Márton és Szent Erzsébet otthonokban fejtették és fejtik ki tevékenységüket. Az esemény szeretetvendégséggel zárult.

Sz. G. T.