Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szemétgyűjtés szombaton

Mihályfalván

A TeSzedd! – Let’s do it! világméretű kampány keretében Románia-szerte csatlakoznak a szeptember 28-ára meghirdetett takarítási akcióhoz. A felhívásnak megfelelően az érmihályfalvi önkormányzat, a Mezőgazdasági Főgimnázium és a Zöld Kommandó közös takarítási akciót szervez, amelyre szombat délelőtt 10 órára várják az érdeklődőket az Andrássy-park főbejáratához. Elsősorban a városközpontban szedik össze a szemetet, később a résztvevők számának függvényében kerül sor a város többi utcáira is.

Nagyváradon

Ismet onkentes (2)

A nagyváradi polgármesteri hivatal várja az önkénteseket szombaton a Let’s Do It Romania! nevet viselő országos takarítási akcióra. Szeptember 28-án 9 órakor a Lotus Center parkolójában osztanak ki zsákokat. A szemetet a város több részén fogják összeszedni: a Sebes-Körös partján a következő hidak közötti részekre osztva: őssi (Densuşianu), Vitéz utcai (Decebal), Kishíd, Baross (Dacia), az egykori Szilvásnál épülő (Dragoş Vodă utcai); a Pece partján az Aradi úti, a Nagyváradi Egyetem melletti, a Ghillányi úti (Cantemir) és Seleuşului utcai híd között; az úgynevezett Grigorescu negyedben az erdő fele. A RER Ökológiai Szolgáltató Rt. biztosítja a hulladékok elszállítását.

Székelyhídon

Szombaton 11 órakor a székelyhídi Kolokán Egyesület szemétgyűjtési akciót szervez, melynek célja az iskola környékének és az oda vezető utaknak a megtisztítása. Az akcióra a Let’s do it! világméretű kampány keretén belül kerül sor. A Most te is tehetsz valamit, hogy egy szebb, tisztább városban élj! Tarts velünk! jelmondat jegyében jelentkezni lehet a Kolokán Egyesület ekolokan@yahoo.com e-mail címén, vagy a Petőfi Sándor Elméleti Líceum könyvtárában. A találkozóhely a tanintézet előtti parkoló.