Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Székházat avattak a fehér farkasok

Múlt héten avatta fel székházát a Nagyürögdi (ma Nojoridului) utcán a nagyváradi White Wolves Motorosklub, melynek tagjai a közhiedelemmel ellentétben nem valami két keréken száguldozó fenegyerekek, hanem olyan emberek, akik egy közös szenvedélynek hódolnak, s akik igyekeznek a felelősségteljes közlekedésre szoktatni a motorosokat.  Ennek megfelelően a frissen felavatott székházban nemcsak klubtalálkozókat tartanak majd, hanem vendégeket is fogadnak és közlekedési, illetve elsősegély-nyújtási tanfolyamokat is szerveznek.

szekhazat 1

A hat éve alakult motorosklubnak jelenleg több mint hetven tagja van. Soraik között tudnak többek közt orvosokat, gépkocsi-szerelőket, vállalkozókat, ügyvédeket és rendőröket – a társadalom különböző rétegeihez tartozó embereket, akiket a motorozás szenvedélye köt össze. A „fehér farkasok” évente két nagy eseményt szerveznek: egy évadnyitó felvonulást és egy nyári motorostalálkozót, amelyre az ország különböző részeiről és külföldről is érkeznek résztvevők. A tagok emellett részt vesznek a más klubok által szervezett találkozókon és jótékonysági megmozdulásokban is szerepet vállalnak.

Az újonnan felavatott székház épületét az egyik alapító tag bocsátotta a White Wolves rendelkezésére. Az épület előtt tágas motoros-parkolót alakítottak ki. Az épület földszinti részén kávézót rendeztek be, az emeletén egy klubhelyiség található, melynek falait a tagok fényképei, a klub jelvénye és egyéb motoros relikviák díszítik.

Sz. G. T.