Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Székesfehérváriak vendégtárlata a TEG-ben

A Székesfehérvári Művészek Társaságának munkáiból nyitottak kiállítást szerdán a nagyváradi Tibor Ernő Galériában. A tárlat húsz képzőművész alkotásait vonultatja fel, köztük kerámiákat, grafikákat, festményeket és több iparművészeti alkotást is. A kiállítás megnyitóján Gavrucza Tibor lelkész, galériavezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd Deák Lajosné Zsuzsanna, székesfehérvári önkormányzati képviselő szólalt fel.

Kovács Péter Barnabás és Deák Lajosné Zsuzsanna

Kovács Péter Barnabás és Deák Lajosné Zsuzsanna

„A művészet betekintést ad az emberi lélekbe. Fontosnak tartom, hogy Nagyvárad és Székesfehérvár ne csak gazdasági, hanem kulturális szempontból is közeledjen egymáshoz, civil összefogással megerősítve” – fogalmazott a tanácsnok. Mint hozzátette: ahogy Székesfehérvár címerében is nyitott várkapu látható, húgy szeretettel várják majd egy hasonló anyaországi vendégkiállításra a TEG művészeit is.

szekesfehervariak 2

A tárlat anyagát Kovács Péter Barnabás művészettörténész méltatta, akinek családja váradi származású és – mint kifejezte – mindig is második hazájának tekintette Szent László városát. Mint hangsúlyozta, a székesfehérvári művésztársaság tagjai közül sokan országos, vagy nemzetközi szinten is megmutatták már tehetségüket s műveiket folyamatos fejlődés jellemzi. A Váradon kiállított alkotásokkal kapcsolatban elmondta: sokféleségükben ki-ki megtalálhatja a szívéhez közel állót. A tárlatnyitón zenei momentumokkal közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész.

Sz. G. T.