Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Székelyhídi tragédia: Baczoni Izolda volt barátját gyanúsítják

A hatóságok előzetes letartóztatásba helyezték a 21 esztendős székelyhídi Sabin Cristian Godját, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombatról vasárnapra virradó éjjel meggyilkolta a 23 esztendős Baczoni Izoldát, akit most az egész érmelléki város gyászol.

A Bihar megyei törvényszék melletti ügyészség sajtószóvivője Cristian Ardelean ma kérdésünkre elmondta, az eddigi nyomozás alapján annyit lehet biztosan tudni, hogy a 23 éves áldozat halálát nagy valószínűséggel fojtogatás okozta. Hogy történt-e nemi erőszak, ahogy ezt pár román nyelvű lap már megírta, a hivatalos szervek a kórbonctani jelentés elkészültéig nem tudják sem megerősíteni, sem megcáfolni.

gyaszba 1 resized

Hétfőn este több százan gyűltek össze Székelyhíd központjában, és gyertyagyújtással emlékeztek a közkedvelt lányra, Baczoni Izoldára
Fotó: Kővári Krisztián

Ma reggel első számú gyanúsítottként őrizetbe vették és letartóztatták a 21 éves székelyhídi Sabin Cristian Godját. A gyanúsítottat tíznapos előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozás menetének megfelelően döntenek majd fogvatartásáról. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a fiatalember és az áldozat együtt szórakoztak egy székelyhídi diszkóban. Lapértesülések szerint a gyanúsított az áldozat volt barátja, akivel szakítottak, de továbbra is tartották a kapcsolatot. Az, hogy tett-e a vádlott beismerő vallomást vagy sem, egyelőre nem derült ki, de a kórboncnoki jelentéstől várt bizonyítékok valószínűleg sok kérdést tisztáznak majd.

Az ügyészség ugyanakkor nyomatékosította, hogy a meggyanúsítás a bűnvádi eljárás egy szakasza, amelytől hosszú út és sok vizsgálat vezet el a vádemelésig. Cristian Ardelean azt is kiemelte, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Ez azért fontos, hogy a lakosság különbséget tegyen, megkülönböztesse a gyanúsítottat bűnözőktől, ugyanis addig, amíg a bíróság ki nem mondja a vádlott bűnösségét, vagy ő maga be nem vallja tettét, nem tehető felelőssé a tragédiáért, és nem nevezhető elkövetőnek vagy gyilkosnak sem.

A lánynak szombaton éjszaka, a helyi diszkóból hazafelé menet veszett nyoma. Eltűnését vasárnap reggel szülei jelentették, és még aznap több mint százötvenen, hétfőn pedig több mint hatvanan keresték a lányt. A holttestét hétfőn délután a város mellett, nem messze a helyi középiskolától, a vasúti sínek mentén egy nádasban találták meg.