Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Székelyhídi sportoló lett Románia favágó bajnoka

Egy év szünet után ismét bihari sportoló nyerte meg a román favágó bajnokságot, amelynek idei döntőjének Kolozsvár adott otthont.

 

A székelyhídi GV Team Sportklub színeiben versenyző Dan Petrescu – aki az előző három évben ezüstérmet szerzett – csapattársát, Nagy Botondot (a román válogatott edzője is egyben), valamint a bánffyhunyadi Costel Pleşt előzte meg az összetett versenyben, így Petrescu képviseli majd Romániát az október végén, Stuttgartban sorra kerülő Európa-bajnokságon. Az országos bajnokság döntőjében a román favágósport legjobb nyolc képviselője mérte össze erejét és ügyességét. A tavalyi bajnok az aradi Ioan Nyamcsuk volt, de ő ezúttal lemaradt a dobogóról, s csak negyedikként zárt. Eredménye így is vb-szereplést ért, hiszen a legjobb három sportolóval és a szintén székelyhídi Nagy Csongorral, aki ötödik lett, alkotja majd a válogatottat, amely a csapatversenyben küzd majd Németországban.

A döntő nyolc induló közül hat a Székelyhídi GV Team csapatát képviselte. A részletekre visszatérünk.

(boros)

 Szkelyhidi

A legjobbak, Nagy, Petrescu és Pleş stílszerűen, kupa helyett motoros-fűrésszel ünnepeltek