Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szegény Dzsoni és Árnika: a Lilliput Társulat előadása

A Szegény Dzsoni és Árnika című előadást december 15-én, pénteken mutatja be a Szigligeti Színház Lilliput Társulat. Az előadás 10 órától tekinthető meg. Helyszíne az Árkádia Bábszínház terme.

szegeny dzsoni plakat

Az előadást óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlják, amelyben szeretnék a gyerekeknek bemutatni Lázár Ervin gyönyörű, érzékeny mesevilágát. A Szegény Dzsoni és Árnika című mesében különböző kalandok során követhetjük soron a két főszereplőt: Árnikát és Szegény Dzsonit, amely kalandok sikeres megoldásai után a szereplők eljutnak végre a Hétfejű Tündérhez, aki segíthet rajtuk, hogy egyformává válhassanak és megtörhessen a Százarcú Boszorkány átka. A mese pedagógiai szempontból „hagyományos” történet, mert a szereplőkkel könnyedén azonosulhatnak a gyerekek, ezáltal a tanulságot is hamar megértik, hiszen minden gyerek átesett vagy éppen átesik ezeken az érzéseken, így pontos tapasztalatuk, emlékeik lehetnek ezekről az élményekről.

Szereplők: Vári Vivien, Hanyecz Debelka Róbert. Zenészek: Márton Réka, Varga Imre. Lázár Ervin meséjét színpadra írta: Nagy Orsolya. Rendező: Csató Kata. Súgó: Meleg Hortenzia. Zeneszerző: Ádám Rita, Darvas Bence.